onsdag 24 augusti 2016

LA SALAMANDRA CPI


La Salamandra CPI  är en underorganisation inom den fascistiska organisationen CasaPound Italia som har hand om nödhjälp och är en civil räddningstjänst som drivs ideellt.

Idag var det en jordbävning med 6,2 på Richterskalan som slog till 03:36 där det sedan kom cirka 200 efterskalv. Naturligtvis blev förödelsen stor och i skrivande stund är det minst 120 döda, många skadade och hundratals människor saknas och deras öde är ännu ovisst.
Givetvis ställde CasaPounds salamandrar upp för att hjälpa sina folkkamrater i nöd direkt på morgonen efter att de hunnit organisera sig för att sedan kunna ta del av hjälparbetet. Organisationens många lokaler runtom inlandet fylldes snabbt med förnödenheter till de drabbade, så som vatten, mat, filtar, förband och annat som skulle kunna tänkas behövas med kort varsel.
Själva uppger de sig sarkastiskt vänta sig att den italienska staten skall hjälpa sina egna landsmän så som "flyktingarna" behandlas. Självfallet är det inget man är övertygad om.



Tack vare att länderna i Europa försummas och förslummas skapar det stora sprickor i samhället där den vanliga infödda befolkningen inte får de insatser som behövs. Som tur är finns det dock driftiga män och kvinnor runt omkring i våra länder som kämpar för vår överlevnad. När staten inte finns för oss tar vi hand om oss själva om vi lyckats bygga upp något liknande CasaPounds salamandrar. Lokalt kan så klart grannar och familjer i sina kavater göra en enorm skillnad men som en rikstäckande organisation finns det större potential och resurser.
I Sverige lever vi dock väldigt skyddade mot naturkatastrofer så som denna, men översvämningar och större skogsbränder kan dock mycket väl hända. Det skall även sägas att allt färre resurser läggs på brandkår och andra nödvändiga delar av vårt samhälle.

Slutligen och föga förvånande har La Salamandra CPI vart mycket uppskattat även om insatsen likt denna har vart för att göra det som är rätt och riktigt så ökar det även stödet för CasaPound i sin helhet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar